.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 4 de gener del 2018

Tradicions - El Mag Rubisenc i Ses Majestats els 3 Reis d'Orient - Reis 2018


Fotografia Jaume Comas


El Mag Rubisenc esta instal·lat aquests dies en el seu campament, dins el Castell de Rubí. Per les tardes, espera en els nens i les nenes de Rubí, desprès d’haver estat treballant tot el dia en el seu laboratori d’alquimista, els mes petits el podran visitar i fer-li arribar les cartes dels Reis Mags d’Orient; Des de fa anys, aquest vell Mag, te encomanada la difícil missió de fer arribar el dia 5 de gener, en els Reis Mags a la nostra ciutat i ho aconsegueix any rere any, perquè els nens i nenes els hi fan arribar els seus millors desitjos, havent sigut bons minyons al llarg de l’any.

Avui el Mag seguirà en el seu campament tot esperant per la tarda a nens i nenes, i divendres treballarà tot el dia guiant amb el seu poderós telescopi a ses majestats els Reis Mags d’Orient, camí de Rubí. Es el dia més esperat de l’any pels més petits. Aquest divendres a la tarda Ses Majestats els tres Reis d’Orient arribaran a Rubí per repartir tot allò que hagin demanat els nens i les nenes de la nostra ciutat a les seves cartes.

L’Escardívol serà com sempre l’escenari per donar la benvinguda als Reis. Des de les 16.30h, hi haurà un carter reial que seguirà recollint les peticions dels infants, per si algun encara no li ha donat la carta al Mag Rubisenc.

Al voltant de les 18h està prevista l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar que rebran les claus de mans de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, perquè els Reis puguin entrar a totes les llars rubinenques. Mitja hora més tard, sortirà la Cavalcada de Reis per arribar sobre les 21h a la plaça del Doctor Guardiet. El recorregut de la comitiva serà el següent: Joaquim Blume, Cadmo, Prat de la Riba, Rafael Casanova, Francesc Macià, avinguda Barcelona, rambleta Joan Miró, passeig de les Torres, avinguda Can Cabanyes, passeig del Ferrocarril, Monturiol, Mare de Déu de Fàtima, Tres d’Abril, Sant Cugat, Joan Maragall, Bartrina, Lluis Ribas, Cervantes, avinguda Barcelona, Francesc Macià, Montserrat i plaça del Doctor Guardiet.

Durant el recorregut, es llançaran els caramels des de la primera i des de la darrera carrossa per qüestions de seguretat. Tots els caramels són aptes per a celíacs dins de la campanya Cap nen sense caramels.



Textos Jaume Comas, Gestor de Blog de Cultura
Fotografies @localpres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada