.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 12 de juny del 2016

Bateig - Presentació en Societat de MATILDA - Geganters

 

El passat divendres 10 de juny, l’escola de Ca n’Alzamora va celebrar amb una gran festa el seu 10è aniversari. Des de mitja tarda, en el pati de l’escola els mes petits van poder compartir inflables i diferents jocs lúdics; El bon temps va acompanyar i poc a poc el pati es va anar omplin de nens i nenes, pares, mares, avis .... La festa tenia una sorpresa, amagada a veus, se sabia però ningú l’havia vist encara, l’AMPA de Ca n’Alzamora i l'escola, en motiu d’aquest 10è aniversari van tenir la iniciativa de fer-se construir un gegant i el dia de la festa, era el dia escollit per presentar-la en societat, el gegant que es una gegantona i es diu MATILDA , construida per l'artista Karmelo de Badia del vallés, arribat el vespre va sortir al pati, tapada i mantenint la sorpresa de tots els que allà estàvem presents.
 

 

 
Arribades les autoritats, l’Alcaldessa Ana Maria Martínez i la Regidora d’educació Marta Garcia Marin, es va celebrar l’acte protocol·lari dels parlaments, la directora del centre, Dolors Camps, va donar la benvinguda a les autoritats, les entitats de cultura i en el públic assistent, i va presentar l’acte iniciant els parlaments, va pasar la paraula a Julio Hernández qui havia estat director de Ca n’Alzamora, Carolina Tudela, presidenta de l’AMPA de l'escola, Jordi Vinyals inspector d’ensenyament, tancant els parlaments l’Alcaldessa Ana Maria Martínez, que va fer entrega a l'escola d'una placa en motiu del 10è Aniversari.


 
Diferents entitats en representació de la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí i del seu teixit associatiu, van assistir a la festa per donar la benvinguda a la gegantona MATILDA. Finalitzada la segona part de la festa i per ordre de participació, la Colla de Diables de la Riera de Rubí, encapçalats pels Tronats del Tabal i les Espurnes i Trons, obrien una cercavila pel pati de l’escola, seguits per la Colla de Castellers de Rubí, la Colla Gegantera del Pinar, la Colla Gegantera Teresa Altet i la Colla de Geganters de Rubí, padrins de la nova gegantona.




 
La cercavila va fer la volta al pati i finalitzar davant de la gegantona MATILDA que seguia tapada de cap a peus, les diferents entitats es van posar al seu voltant, entremig dels mes petits i altres no tan petits, carregats de curiositat. Carolina Tudela va fer els honors de presentar a MATILDA en societat, m’entres dos pilars de Castellers de Rubí es feien pas entre la gent direcció en direcció a la gegantona, per sorpresa dels presents, els Castellers van ser els encarregats de destapar a MATILDA, moment en el que Josefina Hinojosa, presidenta dels Geganters de Rubí va escenificar llegint un manifest, l’acte del bateig, m’entres els diables de la Riera ho feien a la seva manera, amb olor a pólvora i foc vermell de les seves bengales.













 
L’acte va acabar amb les actuacions de Castellers de Rubí, les ballades de cada colla gegantera en honar a la nova geganta i una ballada conjunta a la que van convidar a MATILDA i va ser la seva primera ballada en societat.
 


Textos revisats per Carolina Tudela, Presidenta de 'AMPA de l'escola de Ca n'Alzamora.
Fotografies de Jaume Comas, gestor del Blog de Cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada